Vi anbefaler webshoppen her

Kompressor-tilbud.dk

Sådan vælger du den rigtige kompressor

Kompressor

Når du skal købe en luftkompressor, så er der mange overvejelser. For det første er der prisen. Her på siden er vi specialiserede i at finde de bedste kompressor tilbud for dig.

I forbindelse med købsprocessen, kan det være givtigt for dig at holde følgende tips for øje, før du køber.

1) Overvej dine krav til dine trykluftværktøjer

Overvej tryk- og volumenkravene for hvert af dine trykluftværktøjer. Til værktøj, som du bruger ofte, og som kræver meget luft, du godt regne med, at disse værktøjer kræver et højere tryk og dermed et større luftvolumen. Hvis ikke du vælger kompressor, der er stor nok til den planlagte brug, så vil din arbejdseffektivitet falde betydeligt.

2) Vælg mellem  bærbare og stempel kompressorer

Kompressorer af stempeltypen er afhængige af en motor, som opbygger lufttryk, på samme tid som luften bliver opbrugt. De opbevarer trykluft i tanke. Bærbare kompressorer derimod har ikke tanke og må derfor kontinuerligt genere nye luft under tryk til dine trykluftværktøjer

3) Overvej motorens størrelse i antal hestekræfter (HK)

Typisk er effekten på kompressor motorer mellem 1,5 og 6,5 HK, som kan bruges til små og mellemstore trykluftværktøjer. Luftkompressorer med flere hestekræfter end dette er normalt forbeholdt til industriel brug.

4) Overvej strømkilden til din kompressor

Du kan vælge enten en kompressor med en elektrisk motor eller med en benzinmotor. Typisk vil en kompressoren med en elektrisk motor være bedre end en med benzinmotor, fordi den sidstnævnte har brug for ventilation af sikkerhedshensyn. Dette sætter visse begrænsninger for brugen af benzindrevne kompressorer.

5) Kompressor tankens størrelse

Hvis du bruger en stempelkompressor, bør du bestemme, hvor stor din tank skal være. Hvis du kun planlægger at bruge din kompressor til mindre trykluftværktøjer såsom en sømpistol, så kan du typisk nøjes med en kompressor med en lille tank.

Men hvis du ønsker at arbejde i længere perioder ad gangen og med større trykluftværktøjer, så er du nok bedre stillet ved at investere i en en kompressor med en stor tank i stedet fra start.

Kategorier

Seneste indlæg

Relaterede indlæg